Hoe werken all on 6 implantaten?

Wanneer je merkt dat je gebit niet meer hetzelfde is als vroeger is het mogelijks tijd om actie te gaan ondernemen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Vandaag de dag bestaan er in de praktijk dan ook tal van verschillende oplossingen die daarvoor aangewend kunnen worden. Eén van deze oplossingen zijn de zogenaamde all on 6 implantaten waar gebruik van kan worden gemaakt. In dit geval is er sprake van een vaste, porseleinen brug welke op zes implantaten in de kaak wordt vastgezet. Wil je graag meer over deze oplossing ontdekken? Blijf dan vooral zeker verder lezen! 

Welke problemen stellen zich vaak met het gebit?

Dat steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van all on 6 implantaten hoeft zeker niet te verbazen. In de praktijk is het dan ook zo dat er zich tal van verschillende problemen kunnen stellen met het gebit. Het gaat daarbij dan bijvoorbeeld om esthetische problemen, maar wat bovendien ook te denken van problemen met het kauwen als gevolg van het ontbreken van één of verschillende elementen? In beide gevallen zal je tot de vaststelling komen dat het met zekerheid een goed idee kan zijn om één van de tandheelkundige behandelingen te ondergaan die er beschikbaar zijn. 

Hoe werken all on 6 implantaten precies?

Wanneer je kiest voor de realisatie van all on 6 implantaten zal je tot de vaststelling komen dat er zes implantaten worden geplaatst in de onder- en / of de bovenkaak. Hier wordt vervolgens een vaste brug op prothese op geschroefd. Als gevolg van het feit dat het bovenwerk op de implantaten wordt vastgezet zit ze zeer stevig in de mond. Ze zal dus niet zomaar ongewenst gaan bewegen met alle potentieel vervelende gevolgen van dien. Dit heeft als gevolg dat mensen die hebben gekozen voor de realisatie van all on 6 implantaten daarbij vaak over het gevoel van hun eigen tanden en kiezen beschikken. Dat is uiteraard precies hetgeen wat je wil kunnen ervaren in de praktijk. 

Ook voor jouw gebit een interessante oplossing!

We kunnen vandaag de dag vaststellen dat er op de markt een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende tandheelkundige behandelingen. Voor al deze behandelingen geldt dat ze uiteindelijk allemaal over min of meer hetzelfde doel beschikken. Niet alleen moeten ze er namelijk voor zorgen dat de uitstraling van je gebit terug optimaal wordt, wat bovendien ook te denken van het zogenaamde kauwvermogen waar je op wil kunnen rekenen? In ieder geval, door te kiezen voor all on 6 implantaten ben je verzekerd van de hieronder terug te vinden voordelen:

  • Er is geen sprake van een zogenaamde verhemelteplaat; 
  • Het is bijna onmogelijk voor de prothese om te gaan verschuiven;
  • Je tanden en kiezen voelen helemaal echt aan; 
  • Je kan alles eten zonder dat je moet vrezen voor problemen met de prothese;
  • Het kaakbot zal bij all on 6 implantaten niet slinken;

Voor heel wat mensen geldt dat ze voor hun gebit vooral kiezen voor tijdelijke oplossingen omdat deze (merkbaar) goedkoper zijn in de praktijk. Dit gezegd hebbende zijn deze oplossingen alleen maar goedkoper op de korte termijn. Over de lange termijn is een behandeling zoals bijvoorbeeld een all on 6 zowel praktisch als financieel voor jou veruit de meest interessante keuze. 

 

Misschien vind je dit ook interessant